Report

Brankářský souboj došel až do nájezdů. V nich uspěla Energie

Liberec – Svěřenci Filipa Pešána se v úterní předehrávce dostali do rychlého vedení, jenže Karlovy Vary ve druhé části vyrovnaly a do poslední dvacetiminutovky se tak šlo za stavu 1:1. V základní hrací době ale už další branka nepadla a zápas došel znovu až do nájezdů. V nich se nakonec radovali hosté.

Tygři opět vstoupili do zápasu rychlou brankou a tentokrát se radovali už po osmatřiceti vteřinách, když z dorážky procedil za Frodla puk Martin Faško-Rudáš. Ve druhé třetině ale Liberec nevyužil přesilovku pět na tři a Energie se dočkala vyrovnání. Tomáš Rachůnek si při početní výhodě narazil kotouč s Janem Hladonikem a překonal marně zasahujícího Krále.

Ronald Knot o zápasu
Je to škoda. Takové zápasy bychom měli vyhrávat, šancí jsme měli spoustu. Bohužel jsme žádnou neproměnili.

V závěrečném dějství šli do tří pro změnu Severočeši, i oni však v dvojnásobném oslabení neinkasovali. Utkání nakonec, především zásluhou obou brankářů, dospělo až do prodloužení a následných nájezdů. V nich Energii vystřelil bonusový bod Lukas Zetterberg.


Zápas okořenila i bitka v první třetině

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Je to druhé utkání v řadě, které jsme nedotáhli do vítězného konce. Rozhodně jsme chtěli víc. Chci ale mužstvo pochválit, protože jsme během utkání přišli o hráče kvůli zranění a vyloučení. Kluci si sáhli na dno, v některých chvílích to byl heroický výkon. Měli jsme příležitosti i přesilovky pět na tři. Škoda, že jsme nevstřelili nějaké branky navíc. Skvělé utkání odchytal Daniel Král. Byl to velice těžký zápas, protože jsme ho hráli v okleštěné sestavě. Tým se semknul a tvrdě pracoval, za to si pochvalu zaslouží."
David Bruk
HC Energie Karlovy Vary
„Jsme jednoznačně spokojeni. Vzhledem k průběhu utkání jsou pro nás dva body zlaté, protože jsme v první třetině přišli o tři hráče. Smekám před týmem klobouk, odehrál skvělý a obětavý zápas."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner